Λιγότερο από ένα μήνα προθεσμία έχουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ τα οχήματά τους να το πράξουν, ειδάλλως θα τους επιβληθεί πρόστιμο.


Όπως έγινε γνωστό από την 1η Οκτωβρίου θα τεθεί σε ισχύ το άρθρο 55 του νόμου  4530/30-3-2018, το οποίο και αναφέρει πως θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ σε όλους τους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τα παραβατικά οχήματα θα εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης από τη βάση που υπάρχουν καταγεγραμμένα τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, την οποία διαθέτει το Υπουργείο Μεταφορών και στη συνέχει θα διασταυρώνονται και με τη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών που είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα.

Μάλιστα το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στους παραβάτες θα εμφανίζεται απευθείας στο taxisnet και το ποσό αναμένεται να είναι το ίδιο ανεξαρτήτου του οχήματος.

Καλό θα είναι όσοι πρέπει να περάσουν ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο τους και δεν το έχουν κάνει να σπεύσουν αμέσως, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το πρόστιμο αυτή τη στιγμή είναι πολύ μικρότερο. Συγκεκριμένα για τα επιβατικά αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, για τις πρώτες 30 ημέρες καθυστέρησης το πρόστιμο είναι 16€, για μέχρι έξι μήνες 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ.

e-max.it: your social media marketing partner