Αναβλήθηκε η ψήφιση των νομοσχεδίων για αλλαγή του πλαισίου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας οχημάτων που εγγράφονται για πρώτη φορά στην Κυπριακή Δημοκρατία και μηδενισμό του φόρου κατανάλωσης από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από αίτημα του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου.


Τα υπόλοιπα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ δεν εξέφρασαν διαφωνία και έτσι η πλειοψηφία ανέβαλε τη διαδικασία ψηφοφορίας.

Στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, οι προωθούμενες ρυθμίσεις προβλέπουν ότι ο καθορισμός τους θα γίνεται στη βάση των εκπομπών ρύπων με επιπρόσθετη χρέωση βάσει των αντιρρυπαντικών προτύπων Euro που συνδυάζουν τον παράγοντα των εκπομπών ρύπων με την ηλικία των οχημάτων.
Σκοπός της αναβολής όπως είπε ο κ. Σιζόπουλος είναι να εξεταστούν πιο λεπτομερώς τροπολογίες που κατατέθηκαν σε σχέση με το νομοσχέδιο για το φόρο κατανάλωσης και να εξεταστούν τα περιθώρια συγκλίσεων.

Η αναβολή στη λήψη τελικής απόφασης επί των νομοσχεδίων διατηρεί και επιτείνει την αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά αυτοκινήτου είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου παρατηρώντας ότι δεν θα γεφυρωθούν με αναβολές οι διαφορές μεταξύ των εισαγωγέων καινούργιων και των εισαγωγέων μεταχειρισμένων οχημάτων.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

e-max.it: your social media marketing partner